Témák » Élet » Dsida Jenő: Circus Maximus
Beküldve: 2011.03.10.
Ennyien olvasták eddig: 1820
Circus Maximus
Látod, már ezt is unom
nélküled.
Páholyt veszek neked
az életemben. Ülj bele mellém.
Kék szemem hasadékain
nézz ki te is az arénára:
Folyik a vérengzés,
búg a szelek torka.
Ezer levelet habzsol az ősz,
ezer virág hal meg,
ezer éneklő vértanú. Hallod őket?
S amott azúrkék trónusán
látod a Császárt?
Szája körül kemény mosoly,
ujját leszegi:
Nincs kegyelem!

1927
Beküldő: versek.eu
 

Nincs adat!

Új hozzászólás
 Error
 Error