Témák » Mindennapok » Ráth József: Szegény kis gyerek
Beküldve: 2011.04.20.
Ennyien olvasták eddig: 1877
Szegény kis gyerek
Szegény kis gyerek,
Futott az úton, elesett.
Piszkos lett tiszta új ruhája,
Sírásra görbedt kicsi szája.

Egy öreg néni,
Nem bírta a sírót nézni,
Odament hozzá, s mosolyogva
A piszkos ruhát leporolta.

Szegény kis gyerek,
Vidáman felé nevetett
S aki búsan pityergett nem rég
A nénire nyújtotta nyelvét.
Beküldő: versek.eu

Nincs adat!

Új hozzászólás
 Error
 Error