Témák » Vágyakozás » Ráth József: Nő a bálban
Beküldve: 2011.04.20.
Ennyien olvasták eddig: 1132
Nő a bálban
Ruhája dísz, ajka rubint,
S mint napsütés az égen áll.
A fojtott légben bent és kint
Émelyítő parfőmje száll . . .

Obeliszkként áll mindenütt,
Tömjénezik haját, szemét,
S ő együtt kacag ott velük.
Tanyája minden söpredék.

Engem nem ámítsz kékszemű
Karcsú testű virág álom,
Szép vagy és mégis keserű.

Én azt a szép leányt várom,
Akit a lelkéért szeretek,
S felemel, hogyha süllyedek.
Beküldő: versek.eu

Nincs adat!

Új hozzászólás
 Error
 Error