Témák » Művészet » Kovacs Ivan: BOTTICELLI VÉNUSZA
Beküldve: 2020.10.16.
Ennyien olvasták eddig: 21
BOTTICELLI VÉNUSZA
Tenger-szült Uránusz lemetszett szerve által,
drága gyöngy egy hatalmas kagylóban,
Botticelli lágész alkotása,
a gyengéd kép, amely m már halhatatlan.

Arca makulátlanul sugároz,
Bőre elefántcsontként ragyog,
a haja egy mézes-arany zuhatag:
- Szerelem és szépség istennője vagyok!

Két zefír fújja a part felé
Flóra virágos köpennyel fogadja,
a nagy kagyló gyengéden partot ér,
csónak melynek szirom az alakja.

A tenger békés, az istennő nyugodt.
Az örök nőiesség megszületett.
képes lesz-e Mars uralmát csitítani,
mely örökös harcba keveredett?
Beküldő: Ivan Kovacs

Nincs adat!

Új hozzászólás
 Error
 Error