Témák » Természet » Ostrozánsky Gellért: Harkály
Beküldve: 2018.03.26.
Ennyien olvasták eddig: 17
Harkály
Harkály fa törzsén,
Precizitás csőrében.
Féregkór fában.

Fáknak doktora,
Csőre kiváló műszer.
Gyógymód ismerő.

Hullámzó röptű,
Zöld külővel rokonok.
Törpék is vannak.

Csodás fakopács,
Dala kattogó fahang.
Téveszthetetlen.

Otthonához hű,
Télálló tollazatú.
Fagyban is dolgos.

Őshonos fajta,
Nemcsak erdőkben ismert.
Féregpusztító.

Oduban fészkel,
Szép piros búbja éke.
Zajt elkerülő.

Dunatőkés, 2024. március 26.
Beküldő: Ostrozánsky Gelért

Nincs adat!

Új hozzászólás
 Error
 Error