Témák » Természet » Kustra Ferenc József: Tavaszi haiku csokor…9.
Beküldve: 2021.05.30.
Ennyien olvasták eddig: 9
Tavaszi haiku csokor…9.
Kicsiny bogarak
Szárnyai zúgnak körben.
Minden feléledt.
*
Kergetőzik két
Bogár! Napocska lesüt.
Hajnal, korán jő.
*
Egy cserebogár
Elkóborolt fény felé.
Rovarölő fény.
*
Madár csiripel,
Pillangó oly' sok ágon.
Ág! Meleg pihen…
*
Madárka fürdik
Már langyos pocsolyában.
Szárnytisztogatás.
*
Sárgarigóék
Dala, úgy erősödik.
Strófák rövidek.
*
Kikelet mindent
Beborít, hangos a táj.
Madárcsicsergés.
*
Természet ébred,
Vadul hangos trillázás.
Kiskert színesül.
*
Trillázó rigó
Fán terjeszti örömöt.
Itt a jó idő.
*
Szellő sem mozdul,
Pille hátán, napsütés.
Méhrajzümmögés.
*
Pillangók szállnak,
Vadvirágos rét felett!
Nedűk illata.
*
Napsugár ágyon
Nyílik réten sok virág.
Szállnak pillangók.

Vecsés. 2022. március 25. – Kustra Ferenc József - íródott: Basho féle eredeti stílusban…
5-600 éve Japánban úgy tartották, ha a haikuíró, életében meg tudott írni 10 haikut, akkor ő már mester! Én már eddig cca. 3500 db –t írtam. + senrjút, senrjonixot, tankát stb.

Beküldő: versek.eu

Nincs adat!

Új hozzászólás
 Error
 Error