Témák » Halál, elmúlás » Szentessy Gyula: A csillag
Beküldve: 2011.03.28.
Ennyien olvasták eddig: 2122
A csillag
Csillag futott le im az égről
Suhanva halkan, zajtalan
S elenyészett az éjszakába
Kilobbant fénynyel, hangtalan.

Fenséges ivet irt le utján
A végtelenbe vágtató,
Döbbenve nézi a homályból
Tündöklését a földlakó.

Amig fennen ragyogva égett,
Nem vette észre földi szem;
Bámulja most, hogy lehanyatlott
Nagy pályáján, az égiven.

Amig pompázott tündökölve
Egyetlen pont volt, semmi más,
Csak akkor tudják, mily dicső volt,
Mikor letünt egy óriás!
Beküldő: versek.eu

Nincs adat!

Új hozzászólás
 Error
 Error