Témák » Alkalmazkodás » Ostrozánsky Gellért: Sorsos
Beküldve: 2018.03.26.
Ennyien olvasták eddig: 16
Sorsos
Leomlott kőszikla
Utamat elállja.
Tornyos-szirt, szakadék...
Mit is választhatnék?

Lefelé zuhanás...
Fentről is puffanás.
Előttem megrekedt,
Hátra idő nem vezet.

Megtorpant a léptem,
Hova is tévedtem?
Érdes kő sebet ejt,
Lelkem fájdalmat rejt!

A köveket hordom,
Ez lett most a sorsom.
Csak előre mehet
Gyötrő, kínos menet.

Egyszer elfogy...talán,
Az omladék falán
Rés nyílik, kis ösvény.
Így szól a lét-törvény.

Dunatőkés, 2024.március 5.
Íródott: 6 szótagos páros rím formában.
Beküldő: Ostrozánsky Gellért

Nincs adat!

Új hozzászólás
 Error
 Error