Témák » Remény » Ostrozánsky Gellért: Észre sem vettem...
Beküldve: 2018.03.26.
Ennyien olvasták eddig: 119
Észre sem vettem...
Észre sem vettem;
Az idő malmában
Rozsdás emlékek
Őrlődnek porrá
Minden pillanatban,
És oly kevés az
Mi megmenthető.
Ami megmarad,
... Azt
Fényesre csiszolgatjuk,
Hogy valami
Tükröződjön csillogva
A múltból,
Hogy valami
Ragyogjon bennünk.
A szemünkben
Fénylő csillagok
Várnak reánk;
Ahol ott van a múlt,
S a jövő;
Ami folyvást közeledő-
És
Csak mások szeretetével
Oda Fel
A lelkünk felemelhető.
Ott
A végtelen jelenben
... Most még minden hihetetlen.
Elvegyül a szellem
... Talán az Istennel.
Beküldő: Gellért Ostrozánsky
Mészáros Erzsébet
2023. október 02. 18:48:55
Köszönöm ezt a szép, megható,igaz verset.
Mészáros Erzsébet
2023. október 02. 18:48:41
Köszönöm ezt a szép, megható,igaz verset.
Új hozzászólás
 Error
 Error