Témák » Idő » Ostrozánsky Gellért: Estére
Beküldve: 2018.03.26.
Ennyien olvasták eddig: 83
Estére
Óvatosan szórja színeit maszatolva
A horizonton szunnyadozó nap
Rongyos felhőket nem kerget a szél
Az ég búrája álmokról regél
A fákon fakuló levél sem rebben
Csak a pára gőzölög rejtelmesen.
Elfojtott néma csendben
Settenkedik a magány
Aztán hirtelen
Csörtetve közeleg szikkadt avaron
A táguló homály
S mint Krisztus a kenyeret
Harangszó töri ketté az estet

Fennhangon hirdeti a népnek
A múló nap egy imát megérhet
Beküldő: Gellért Ostrozánsky
 

Nincs adat!

Új hozzászólás
 Error
 Error