Témák » Háború » Kovacs Ivan: ARDENNEK, JANUÁR 1945
Beküldve: 2020.10.16.
Ennyien olvasták eddig: 100
ARDENNEK, JANUÁR 1945
A fatörzsek sötét oszlopok
a fehér téli tájban
és a szűzies hó csillog
mint gyémántpor a napfényben.

A katona csüggedve fekszik,
hátával egy fatörzshöz dőlve,
összetört térde képtelenné tette
és döbbenten néz le a dombról.

Alig száz méterrel lejjebb
tombol a csata: visszhangzik a puskalövés
és egy géppuska lövöldözése csörög.
A térd ég a sajogó fájdalomtól.

Azon tűnődik, vajon ki éri el előbb,
megbízott társai vagy az ellenség,
amely mint sarokba szorított patkány
harcol kopott, hamuszürke egyenruhában?
Beküldő: Kovacs Ivan

Nincs adat!

Új hozzászólás
 Error
 Error