Témák » Búcsúzás » Dsida Jenő: Búcsú
Beküldve: 2011.03.10.
Ennyien olvasták eddig: 1495
Búcsú
A nagy esőzés elállt,
a ködpárák is fölszálltak, Úrnőm.
Az elefántok készen állnak,
amely percben akarod:
indulhatsz.
Én maradok és mindenre vigyázok:
az illatodra a szobákban,
a lábnyomaidra a tornác előtt.
Esténként elengedem a házőrző
tigriseket,
s a fojtott csendben
a vörös csillagok alatt
mindig újra hallom búcsúszavad.
Beküldő: versek.eu

Nincs adat!

Új hozzászólás
 Error
 Error