Témák » Búcsúzás » Erdős Sándor: Búcsú a pusztától
Beküldve: 2021.06.12.
Ennyien olvasták eddig: 950
Búcsú a pusztától
Tüzek égnek sápadt pusztán
rőt fényük imbolyog,
kunyhó mellett öreg juhász
hold fénye ráragyog.

Eltekint a messzi tájra
ráncok véste arccal,
merre csak lát ősi puszta
zöld terített asztal.

Lába mellett ül a társa
a hű juhászkutya,
az egyetlen lény akiben
nem kell csalódnia.

Utolsónak kelő napnak
biccent oda némán,
csendben, nyugodtan pergett le
élete a pusztán.
Beküldő: Sándor Erdős

Nincs adat!

Új hozzászólás
 Error
 Error