Témák » Évszakok » Kovacs Ivan: Tavasz Pretoriában
Beküldve: 2020.10.16.
Ennyien olvasták eddig: 248
Tavasz Pretoriában
Az első jázmin szirmok
fehéren elkezdtek virágozni
a száraz téltől megvíselt kertünkben.

Illatuk hamarosan fog terjedni,
édesen, majdhogy szédítő varázzsal:
e hírnők kit figyelmen kívül hagyni nem lehet.

De a vörös Afrikai talaj még
annyira omladozó mint az alvadt vér,
és a gyep annyira fakó mint a szürkülő szalma.

Az esőt viszont ki kell várni,
mely csak az első nagy kánikula után elvárható.
Akkor fog csak a föld lábra állni
mint egy zöld és dicsős feltámadott.
Beküldő: Kovacs Ivan

Nincs adat!

Új hozzászólás
 Error
 Error