Témák » Elmúlt szerelem » Kathona Brigitta: TYRUSZI BÍBORBÓL SZŐTTEM NEKED FÁTYLAT
Beküldve: 2018.12.04.
Ennyien olvasták eddig: 220
TYRUSZI BÍBORBÓL SZŐTTEM NEKED FÁTYLAT
TYRUSZI BÍBORBÓL
SZŐTTEM NEKED FÁTYLAT

Zöldellő rét közepén
Született nemes ifjú
Lángsugarat röpített
Szomorú szemeimbe.

Tyroszi bíborból szőtt
Koszorúba font éjjeli fátyol
Égboltra felvetíti
Halandóról írt sorsot.

Táncoló Göncölszekér
Utaim igazítja, s
Társtalanul vezetett
Ciprusos lugasodba.

Hajdanán ott jártunk tán,
Ma te lettél a múzsám!
Kajszibarack s füge sok
Ananász kezeimben,

Kókusz ringott pálmafa ágán,
Feszítette vitorlád
Zafír szél hátán érkezett
Viharos nyári orkán.

Kút peremére lehajló
Fehér ingem övét
Szenvedéllyel letépted, s
Vizesen megöleltél!

De amfórám rég nem enyém,
Myrtusz-illatos tégely!
Boldogságomat beletetted
Ajándékomul szépem!
Beküldő: KATHONA BRIGITTA

Nincs adat!

Új hozzászólás
 Error
 Error