Témák » Húsvét » Csík Ferenc: Húsvéti idők
Beküldve: 2020.06.03.
Ennyien olvasták eddig: 253
Húsvéti idők
Eltűntek a régi húsvétóló idők
Szegény jobbágyok románcán dicsőn.
Jött egy árnyék, hamis világ,
Könnyű szárnyán eltünt az ünneplő paraszti világ.

Andalgó vággyal nézek a tájba,
Megfakult tanyákon a nagyapáink háza.
És hová lett a húsvéti locsolkodó gyereksereg?
Hullámzó végtelenségben eltűntek az évtizede
Beküldő: Csík Ferenc

Nincs adat!

Új hozzászólás
 Error
 Error