Témák » Szabadság » Csík Ferenc: Vándorélet
Beküldve: 2020.06.03.
Ennyien olvasták eddig: 215
Vándorélet
Egy üstfoltozó/edényfoltozó élete

Jár a vándor,
Messze tájon,
Edényfoltozó doboza
Csörög a hátán, csörgedez, amerre jár.

Üres mezőkön át
Falvakba jár.
Parasztházak udvarán
Puli ugat szaporán.

Vándorélet
Mesés, csodás.
Most árnyékban ül,
Békén jövőbe lát.

Várja őt a családja,
Puhára vetett, kopott ágya.
Némi krajcárral hazatért,
A petróleum lámpa még most is ég.

A múlt emlékeinek megőrzése.
Beküldő: Csík Ferenc

Nincs adat!

Új hozzászólás
 Error
 Error