Témák » Halál, elmúlás » Csík Ferenc: Rekviem
Beküldve: 2020.06.03.
Ennyien olvasták eddig: 175
Rekviem
Fáradt vérem csorog a szívemre,
Búsan dalol verejtékemen a nyár.
Fel-fellobban az apró parázs bennem,
Vagy csak a napnak melege tűz be az ablakon át.

Elfáradt már bennem a fiatalság,
Éles sasszemem távolba néz.
Felsír a lelkem, hát miért érnénk én kevesebbet?
Mondd, mennyit ér a vérem ereimben?

A gyűlölet kardja átvágja lelkem,
Bíbor lángú nyár ébreszt fel engem.
Álomreményű, szép magyar hazámban
Miért élek én gyöngyharmatos magányban.
Beküldő: Csík Ferenc

Nincs adat!

Új hozzászólás
 Error
 Error