Témák » Harag » Stiksz Sándor: Vasvilág
Beküldve: 2020.05.25.
Ennyien olvasták eddig: 431
Vasvilág
Vasszekrények magaslanak, vaságyak előtt.
Vas szagú szél fúj a vasrácsok felől.
Vasajtó csukódik, tűri a vasakarat.
Vastüdő lélegzik a vasmellkas alatt.

Vasember mozdul, vaspáncél csörren,
Vasból van a vér, ami vasszívéből fröccsen.
Vasból van a kés, mely vastestébe hatol,
Vasból minden szó, mi vasagyának papol.

Vasból van a lélek, már leküzdötte émelyét,
Hasztalan keresi vasolvasztó-tégelyét.
Beküldő: Stiksz Sándor
 
Hanna
2022. szeptember 15. 15:15:08
Akárhányszor olvasom ez mindahányszor nagyon nagyon jó!!
Új hozzászólás
 Error
 Error