Témák » Halál, elmúlás » Baranyai Attila: Hawking emlékére
Beküldve: 2013.11.20.
Ennyien olvasták eddig: 1108
Hawking emlékére
Időt kért a haláltól egy lődörgő agy,
és lázasan kutatta a Világ létét,
tudva, hogy jövőnk nem csupán a Földön van,
hanem valahol, kívül öle rezgésén.
Gondolatában suhant mindenekfelett,
merre színjátszó gázfelhők kőröztek,
s távol, míg az Űr csendjében révedezett,
gömbhalmazok csillámai sűrűsödtek.
Majd a sötét anyag, opálos mezsgyéjén
az elhajlott tér örvényén át áramlott,
túlon a fekete lyuk megdermedt fényén,
hol az élet show-ja már láthatatlan pont.

2018
Beküldő: Baranyai Attila

Nincs adat!

Új hozzászólás
 Error
 Error