Témák » Szerelem » Baranyai Attila: Megtaláltál meztelen éjszakában (szapphói strófa)
Beküldve: 2013.11.20.
Ennyien olvasták eddig: 1189
Megtaláltál meztelen éjszakában (szapphói strófa)
Megtaláltál meztelen éjszakában,
szűk sikátorban, lebegő homályban,
s fényedet hoztad nekem illatával,
vágyakozással.

Érzelemhalmazba sodort hatalmad,
s színe lettél színtelen árnyalatnak,
változott így minden, az éj, a nappal,
s ünnep a dallal.

Önmagad tártad ki felém, akarva,
ős-pogány esküt, fogadalmat adva,
s lüktető testünk heve múlhatatlan
összetapadva.

Megtaláltál meztelen éjszakában,
álmod űzött, hogy velem élj a mában,
végtelen tér egy lehelet zugában,
áradatában.

2016.

Nincs adat!

Új hozzászólás
 Error
 Error