Témák » Élet » Sz.István Bálint: Kiskunság
Beküldve: 2014.12.14.
Ennyien olvasták eddig: 1053
Kiskunság
Kiskunság
1973

Suhog a szél száraz homokverése
Nem maradt semmi a nyárból

Igézet záporos szivárványa
Vízcseppek gyöngye: hajnali harmat
elenyészett már

Suhog a szél száraz homokverése
Szíjat hasít ostoros fákra

levelek rongyos kacagánya lobog
csattog, s száll az égig mint hajdani
csikósok karikása

Suhog a szél száraz homokverése
Szegénység soványka földje támad

veri a falut , veri a várost
Karcolja kövekre mint a gyémánt

s eleven testre, hogy futóhomok
s fájdalmát ,s riadalmát....
Beküldő: Sz.Vili
 

Nincs adat!

Új hozzászólás
 Error
 Error