Témák » Halál, elmúlás » Vajda Attila: Öregkorunkra
Beküldve: 2013.06.24.
Ennyien olvasták eddig: 1889
Öregkorunkra

Leszek, ki megfér veled,
Leszek hűvös leheleted,
Magányod sötétjében,
Ha a halál jő a közelgő őszben...

És voltam hívatlan vendéged,
Bár szívesen láttál, mégis eltévedt
Érzésed voltam,
Régi vágy...
Az ürességben a szó tompán koppan.

Vagyok párnák közt a sóhaj,
Ahogy éjszaka a tolvaj,
Úgy lopódzik a kétség,
Mint valami szörnyű betegség
A gyomrod falja föl.
Leszek, ki megtér veled,
Leszek végső menedéked,
Kinek ölébe hajthatod fáradt fejed,
És ki gyöngéden fogja remegő kezed.

Beküldő: Vajda Attila
Varga Anikó
2015. március 03. 13:05:33
Nagyon szép,írjon még több verset!
Új hozzászólás
 Error
 Error