Témák » Halál, elmúlás » Csók Ilona: Szent örökség
Beküldve: 2013.02.24.
Ennyien olvasták eddig: 2227
Szent örökség


Egy régi utcán akác virágzott,
Lehullt szirmokkal a szellő játszott.
Három kisleány futott a fényben,
Selyemruhájuk lebbent a szélben.

Kék ruhás lányok mi voltunk hárman.
Nevetve, vígan mentünk a nyárban.
Gondtalan napok, fiatal évek,
Előttünk állt a nagybetűs ÉLET.

Édes remények, szerelmes álmok,
Elszálltok-e, vagy valóra váltok?
Találgattuk, hogy meddig kell várni,
Eljön e majd a mese királyfi?

Hittünk csodában, hittünk a mában,
S széjjelszóródtunk a nagyvilágban.
Szép volt az élet, tettük mi kellett,
Elfért a gond is a boldogság mellett.

Az emlékek néha még visszajárnak:
Vajon az álmok valóra váltak?
Család és munka, öröm és bánat.
Mi más az élet? Csak ebből állhat.

Most már lejárnak sorban az évek,
Kinek keveset, vagy többet mérnek.
Egyikünk már az út végét járja,
S lassan majd mi is megyünk utána.

Kék selyem ruhás egykori lányok,
Elfújja a szél az akácvirágot.
Beküldő: Csók Ilona
Sóvári Mária
2013. július 18. 17:52:39
Sok szeretettel gratulálok a gyönyörű vershez...Nekem nagyon tetszett...és el szeretném vinni a honlapomra, elvihetem-e? Köszönöm
Csók Ilona
2013. március 20. 08:38:24
Igen én a költő szólók hozzá, valoszinu az én tévedésem volt, de a fenti vers cime Igaz mese..
Kérném ki javitani és bocsánat.
Köszönettel Csók Ilona
Új hozzászólás
 Error
 Error