Témák » Idő » Ráth József: Egy öreg kert
Beküldve: 2011.04.20.
Ennyien olvasták eddig: 1698
Egy öreg kert
Egy öreg kert. Az este árnya
A lombos utak közé be-be tér,
És mintha régi álmok lelke szállna
Oda, hová a lámpa fénye ér.

A méla utak között néha
Egy-egy kósza emlék elhalad,
S hogy kondul a reggeli harang,
Tünnek az árnyak, s egy kert marad,

Hová az este árnya be-be tér,
Oda, hová a lámpa fénye ér . . .
Beküldő: versek.eu
 

Nincs adat!

Új hozzászólás
 Error
 Error