Témák » Természet » Pestalics István: Vadvirág a kerti virágokhoz
Beküldve: 2011.04.07.
Ennyien olvasták eddig: 3167
Vadvirág a kerti virágokhoz
Megszivlelésül.

Ne legyetek olyan büszkék
Ti szép kerti virágok!
A mezei kis virágot
Ti még meg se látjátok!? . . .

Dús szirmotok ám csodálom,
Elismerem a szépet;
Mit ápolás himzett rátok,
Nem csupán a természet.

Őseitek ámbár régen
Kinn a pusztán születtek
S dolgos kezek melegágyba
Onnan hoztak titeket.

És megóvnak hideg ellen,
Enyhe sátrak lágy ölén
S korlát között szórja rátok
Sugarát a verőfény.

Hiába hát büzskeségtek,
Ti szép kerti virágok;
Gondozó lágy kezek nélkül
Ti parlagon volnátok . . .

De mi álljuk a rút időt,
Ha tör zúgva ellenünk;
Szembe nézünk,, s vihar után
Ragyog a nap felettünk . . .
Beküldő: versek.eu
Börtönben hullanak a könnyek
2023. április 02. 00:30:43
Gyönyörű művészet így kell ezt csinálni
Új hozzászólás
 Error
 Error