Témák » Haza » Erdős Sándor: Szabadság
Beküldve: 2021.06.12.
Ennyien olvasták eddig: 217
Szabadság
Elnyomó ölelésben élni
sohasem tudott e büszke nép.
Gyáva a süllyesztőben végzi,
lebegett felette a jövő kép.

Ifjak serege erőt merít
szeretett haza sóhajából.
Szívet hazaszeretet hevít,
nem hajol meg gyávaságból,

Döngő léptű idegen sereg
tapossa hazánk dús földjeit.
Szemben velük hazafi tömeg
vívja élet – halál harcait.

Ha összefog az egész ország,
hazaszeretet húz rá vértet.
Megtanulja az egész világ,
nem igázhatja le e népet.
Beküldő: Sándor Erdős
 

Nincs adat!

Új hozzászólás
 Error
 Error