Témák » Élet » Egri László: Ó...Ió...Ció...Peroráció
Beküldve: 2013.01.22.
Ennyien olvasták eddig: 1972
Ó...Ió...Ció...Peroráció
Álltam a tömegben,
kereszttel a kezemben,
hogyan is lehetne
így szörnyű képet felednem?
Csak bámultam némán
a kihűlt testet,
melyet a kegyetlen sors
ekkor elém festett.

Mámoros melankólia.

Bevallom, nem ismertem,
ki imént ment az égbe,
s onnan tekint vissza
a felhők közé érve.
Nem jött könny,
nem érkezett szememre,
s nem jött túlvilági
hidegrázás kezemre.
Csak álltam a tömegben,
kereszttel a kezemben,
s vissza-visszatérve
az járt a fejemben...
...eljön majd a pillanat,
mikor engem lesnek,
s miattam keserű
gyász verembe esnek.

Haldokló halk homage.
Béci
2013. március 23. 18:15:17
Nagyon megható alkotás.
Új hozzászólás
 Error
 Error