Témák » Idő » Ráth József: Őszi mosoly
Beküldve: 2011.04.20.
Ennyien olvasták eddig: 1563
Őszi mosoly
Az éjjel leple szürkén, gyorsan szállott
Madár nem dalolt sem lent, sem fönt,
S a mindenségnek éter-orgiáján
Csak szállt csak szállt csak szállt tova a csönd.

Egy perc. Az ajkam egy mosolyra húzom,
Felszáll a köd és elszáll a csend,
S a mindenségnek éter-orgiáján
Százezer angyal te Deumot zeng.

De aztán az éj leple búsan leszáll,
Madár nem dalol sem lent, se fönt,
S a mindenségnek éter-orgiáján
Csak száll, csak száll, csak száll az őszi csönd.
Beküldő: versek.eu
 

Nincs adat!

Új hozzászólás
 Error
 Error