Témák » Természet » Ismeretlen : HAJNAL A KÁRPÁTOKBAN
Beküldve: -0001.11.30.
Ennyien olvasták eddig: 1597
HAJNAL A KÁRPÁTOKBAN
Hegy orma kardként döf a magas égbe,
Arany Nap köd köntöséből kilépve.
Szél úrfi finoman borzolja hajam,
Fülembe suttogva huncut szavakat.

Incselkedik velem, ígér szép napot.
Ígéri, lehozza legszebb csillagot,
De már a Hold is rég elment aludni.
Szavát tán, holnap meg tudja tartani.

Mára marad nékem földi virágtenger:
Vad árvácska, kosbor, szegfű és nefelejcs,
Réti tarka lepke virágot felkeres,

Sólyom kőröz fenn, méghozzá kerecsen,
Fehér bárányok hegyoldalt lepnek el.
Szívem kis harangja köszönt: ?Jó reggelt?.



Valahol a Kárpátokban 2015.06.22.
/Tihaháza/ -
Budapest 2015.06.28.
/írta: Bánlakyné Moravetz Edit/
Beküldő: Bánlakyné Moravetz Edit
Bánlakyné Moravetz Edit
2015. augusztus 02. 14:13:34
52. osztálytalálkozón voltam. Napfelkeltében gyönyörködhettem a Kárpátokban. A természet szépsége újra átjárta szívemet. Ez ihlette versemet.
Új hozzászólás
 Error
 Error